“Децентралізація: нові можливості та ідеї. Досвід громад”

18 липня для жителів громади смт. Королево Виноградівського району було проведено виїзний консультаційний пункт, четвертий захід в рамках проекту ПУЛЬС “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні”. Проект виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX в Україні за фінансової підтримки USAID 
З кожним заходом переконуємось в тому, що мешканцям громади на даний момент є надважливі знання щодо реформи децентралізації, і саме інформаційним джерелом для усіх бажаючих є бібліотека. 
Небайдужих та зацікавлених у змінах селищної громади Виноградівська центральна районна бібліотека, як інформаційний центр інформувала про переваги децентралізації, яка здійснюється сьогодні в Україні, які зміни чекають на громаду в результаті децентралізації, які відкриються нові перспективи та можливості для розвитку, хто такий староста та його повноваження а також наводились конкретні приклади історій успіху вже створених громад. Учасники заходу мали можливість ознайомитися з інформаційними матеріалами отриманими в рамках реалізації проекту щодо впровадження реформи з децентралізації та перспективи її розвитку, завдяки яким отримали знання про принципи надання адміністративних послуг в ОТГ, структуру та функції посадових осіб ОТГ, про перспективи створення Молодіжної громадської ради, повноваження голови ОТГ та інше. 
Під час спілкування йшла мова про соціальні перетворення та успіхи громад, дискутували та підвищували свою обізнаність з питань децентралізації, планували та обговорювали майбутнє рідного селища. Активним відвідувачам інформаційного заходу були запропоновані завдання у формі тематичного кросворду.
#USAID#PULSE#IREX#АМУ#ПУЛЬС.

Залишити відповідь