Від поезії до історії – книги просто неба

З нових краєзнавчих надходжень, що надійшли останнім часом, до сектору угорської літератури мали можливість  знайомитись під час чергової «Літньої читальної зали»  користувачі книгозбірні, жителі та гості міста, які люблять та читають на угорській мові. Адже це були представлені книги Юрія Дупки, відомого нашого земляка, який займається краєзнавчою та дослідницькою роботою. Останні роки він активно веде науково пошукову роботу. Юрій Дупко письменник, поет, останніми роками займається дослідженням подій післявоєнної депортації національних меншин, таборів ГУПВІ, таборів ГУЛАГУ, депортації євреїв Закарпаття. Цікаві та багаті на історичні матеріали, спогади ще живих репресованих політв’язнів видання Юрія Дупки чекають на всіх бажаючих  у секторі угорської літератури Виноградівської районної бібліотеки.

Для молоді сьогодні були представлені поезії, новели, романи  із числа сучасних закарпатських угорських молодих письменників і поетів, членів літературного обєднання ім.. Ковача Вілмоша.

Це п’яте літо поспіль, коли працівники Виноградівської центральної районної бібліотеки йдуть на зустріч  з книгами до потенційного Читача. Головна мета – залучити якомога більше користувачів до бібліотеки. Тож,  не проходьте повз – книги не кусаються.

Імпровізована «Літня читальна зала»   працюватиме до початку осені – щочетверга.

Залишити відповідь