Презентація нових надходжень “Не їжею єдиною: книги на всі смаки”


Українська книжка стає доступною у бібліотеці завдяки Програмі поповнення фондів публічних бібліотек.

Так, від “Українського інституту книги” Виноградівська ЦБС отримала кількасот примірників книг різних українських та світових авторів.

Серед переліку яких і знакова книга «Справа Василя Стуса». Дана, так звана збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР, містить архівні документи зі справи Василя Стуса (протоколи обшуків, допитів, листи, статті і т. д.), фотографії, статті Вахтанга Кіпіані, а також відомих дисидентів — Василя Овсієнка, Леоніда Бородіна. Додано останні прижиттєві нотатки Стуса — «З таборового зошита», таємно передані з табору на волю… Книга стане в нагоді студентам, вузів, учням старших класів, молодим науковцям, які досліджують історію чи вивчають її, а також абсолютно всім, хто цікавиться історичними та суспільними процесами, що відбувалися в нашій країні в минулому та вплинули на наше сьогодення.

Отже видання українською мовою українських письменників, що висвітлюють українську історію, діляться публіцистичними напрямки тих чи інших тем, зокрема про суть та вагомість спілкуватись українцям українською мовою; книжки, що відкривають суспільству знакові особистості України, як от Соломія Крушельницька; тема біології та вірусології, здорового способу життя; від стратегії успішного виховання дітей до містичного Кінга…отже присутня художня література сучасних українських письменників та бестселери світового рівня.

Відділ обслуговування Виноградівської публічної бібліотеки

Залишити відповідь