Інформаційно-просвітницька акція «Разом ми одна сім’я» в рамках проекту «Майбутнє варто планувати»

Коли ми говоримо: “Мiй рiд, моя родина”, то у кожного в душi народжується щось таке тепле, нiжне, таке рiдне i близьке. Бо ж це найрiднiшi люди: тато, мама, бабуся і дiдусь, брати та сестри.

Це – рiдна домiвка, тихi пiсеннi вечори i сонячнi росянi ранки. Це – вишиванки, це – казки i легенди, мудре народне слово. З усього цього зiткане наше життя, ми – галузка, гiлочка великого родового дерева.

         З нагоди Міжнародного дня сім’ї, в рамках  проекту «Майбутнє варто планувати» за підтримки  благодійного фонду «Центр громадських ініціатив» Виноградівською центральною районною бібліотекою організовано вуличну інформаційно – просвітницьку акцію «Разом ми одна сім’я»  за підтримки програми “Здоров’я жінок України”. До акції долучилися центр позашкільної роботи  з молоддю районного відділу освіти,  молоді та спорту, сектор туризму та транскордонного співробітництва, районний центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, районний відділ культури, місцеві фотохудожники.

Присутні мали змогу ознайомитися з книжковими виставками організованими ЦРБ  «Майбутнє варто планувати», «В душі бринить струна єдина – родина, книга і дитина», «Україна – держава Європейська», виставкою старовинних листівок «Таємниці старого фотоальбому»,  виставками фотографій «Моя щаслива сім’я», «Пузата мама», виставкою дитячих робіт будинку сімейного типу «Деяк».

Ведучий заходу, завідуючий сектору туризму та транскордонного співробітництва Виноградівської РДА Гал Святослав Михайлович, запросив городян долучитись до акції по   збору книг для  «Бібліотеки українського воїна» (зібрані книги будуть передані до   військових гарнізонів), а також підтримати   світовий досвід  обміну книгами відомий під назвою «буккросінг» «Відпусти книгу у вільне плавання»  або «Прочитав сам – передай іншому» .

Під час акції активна молодь, волонтери розповсюджували  інформаційно-просвітницькі матеріали з яких можна було дізнатись про репродуктивне здоров’я, вибір оптимального віку для народження дитини, а також уникнення небажаної вагітності та абортів шляхом використання сучасних засобів контрацепції. Інформацію про  планування сім’ї     ведучий вміло  «розбавляв» піснями та танцювальними номерами вихованців  центру позашкільної роботи  з молоддю   та учасниці    співочого шоу «Х – фактор» Вікторії Колосової. Батьки з дітьми були активними учасниками різноманітних конкурсів, переможці яких нагороджувались призами.    Тут же можна було взяти участь у краєзнавчому квесті «Виноградний Виноградів» і отримати приз за перемогу . Найменші учасники свята  змогли  намалювати  свою щасливу  сім’ю крейдою  на асфальті. 

   Завершилась акція флешмобом “Україна” у виконанні учнів ЗОШ №7

    Більш ніж двохгодинне дійство городянами сприйнялося  із захопленням   і побажаннями  надалі  проводити різноманітні творчі акції  на площі. 

Залишити відповідь