Вулична інформаційно-просвітницька акція «Читаємо всією сім’єю»

В щасливі і сумні години,
Куди б нам не стелили шлях,
Не згасне вогнище родинне
В людських запалених серцях
                                        Дмитро Білоус

Сьогодні, 8 липня, в Україні відзначається День родини. Це відносно молоде свято, яке почали відзначати з 2012 року. А присвячене воно, у першу чергу, любові, взаєморозумінню, гармонії і вірності. Цікаво, що День родини припадає на день Петра і Февронії, покровителів сім’ї та шлюбу. Їхній шлюб є зразком християнського шлюбу.

День родини – це не просто дата. Це усвідомлення того, наскільки важливими для суспільства, держави та кожної окремої людини є сімейні цінності. Саме в родині починається та розвивається людське життя. В сімейному колі формуються перші цінності, характер, світогляд. Ми не уявляємо свого життя без рідних людей, які завжди готові підтримати нас теплом, порадою, допомогою, любов’ю. Родина не мислима без любові. Це головна рушійна сила розвитку людства, те, заради чого існуємо всі ми.

 Пам’ятаймо, що основою народної моралі, її найвищим законом у всі часи була любов і повага до родини. Мати – лагідна берегиня сім’ї, а батько – її міцна й надійна опора. На добрих материнських порадах і мудрих батьківських настановах тримається світ. Це вічна істина – основа родинного виховання, могутній чинник зміцнення духовності нації.

З нагоди  Дня родини в рамках літньої читальної зали Виноградівською публічною бібліотекою  проведена вулична акція «Читаємо всією сім’єю» В затінку зеленого листя, під час спекотного літнього дня, перехожі мали змогу відпочити, переглядаючи книжкову виставку на якій були представлені книги про любов, шлюб і сім’ю з яких можна дізнатися про традиції української родини, психологію, родинне виховання, а також книжки для сімейного читання. Особливу увагу відвідувачів привернули нові книжки від Українського інституту книги, а саме «Розблоковане батьківство» Елізабет Кілбі, «Супер батьки» Еріка Райшер, «Як бути класним татом» Влада Головіна, «Шпаргалка для батьків» Емілі Остер, «Батьки в шоці» По Бронсон.

«В ході акції бібліотекарі  роздавали перехожим інформаційні листівки.
         Запрошуємо всіх мешканців Виноградова завітати родинами до бібліотеки, щоб дізнатися багато цікавого про саме свято, стати учасниками сімейних конкурсів і просто поспілкуватися та , можливо, відкрити для себе трішки більше своїх рідних і близьких.

 Щиро вітаємо всіх з Днем родини! Нехай ваше родинне дерево росте, розростається, стає щораз сильнішим і більш квітучим. А його коріння будуть міцними, щоб давати енергію та живити всіх членів вашої сім’ї! Нехай у всіх родинах завжди живуть любов, терпіння і повага!

Залишити відповідь