День Європи в Україні

«Світ схожий на книгу, і той, хто знає тільки свою країну, пройшов у ній лише першу сторінку»

Фужере де Монброн

З 2003 року третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. У 2021 році День Європи в Україні припадає на 15 травня.

Для українців це особливий день. Ще з античних часів Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

“Європа – це континент різних культур, релігійних та правових традицій, але, водночас, спільних цінностей. Ці цінності сприймає, а відтак і захищає Європейський Союз. Він заохочує співробітництво між європейськими кордонами, сприяє єдності при збереженні розмаїття”. На Україні це свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, яких дотримуються в ЄС.

Щоб розкрити найцікавіші історичні, культурні, пам’ятні та найвизначніші місця країн Європи, познайомитись ближче з Європою, її країнами та народами, дізнатись, як Україна крокує в Європу, познайомити з її видатними пам’ятками архітектури, мистецтва, культури та природи в молодіжному хабі Виноградівської публічної бібліотеки експонується книжкова виставка «Все про Європу».. На виставці представлені видання про історію, принципи функціонування, керівні інституції, органи ЄС та їх діяльність, європейські цінності, відносини Європейського Союзу та України та ін. Представлені на ній книги та періодичні видання не тільки запрошують у віртуальну подорож, а й пропонують перевірити свої знання про країни Пам’ятаймо, що Європа починається не за кордоном, а в серці кожного з нас

Запрошуємо до перегляду книжкової виставки “Все про Європу” всіх кого цікавлять проблеми розвитку Європейського Союзу та європейської інтеграції України.

Залишити відповідь