Двохденна Міжнародна конференція бібліотекарів Карпатського регіону у м. Чонград (Угорщина)

31 травня-1 червня 2015 року   делегація у складі  голови товариства угорських бібліотекарів Закарпаття, директора  Берегівської РЦБС Єви Варга,  заступника голови ТУБЗ, директора Виноградівської РЦБС Каталіни  Вашкеба., зав. бібліотеки-філії с. Гече   Варі Каталіни  взяли участь у двохденній Міжнародній конференції  бібліотекарів Карпатського регіону у м. Чонград (Угорщина).  Серед запрошених – бібліотекарі  із Сербії, Хорватії,  Словенії, Румунії, Закарпаття і Угорщини. Гостей вітав мер м. Чоград  Бедо Томаш, який з гордістю відзначив, що ця Міжнародна конференція бібліотекарів  вже стала візитною карткою міста, бо проводиться протягом останніх 10 років.   Про  роботу і перспективи на майбутнє  проінформував присутніх секретар   Міністерства Національної політики Угорщини др. Ветзел Томаш. Про  програми підтримки бібліотек  Угорщини і бібліотек, які обслуговують угорськомовне населення у Карпатському регіоні   розповіла  керівник «Марої програм» Ромгаб Марія. Др. Редл Кароль, заступник директора Парламентської бібліотеки проінформував  присутніх про  міжнародну грантову програму «Бібліотека, яка об’єднує»  в рамках якого  молоді бібліотекарі віком до 40 років можуть протягом місяця  стажуватись у Парламентській бібліотеці Угорщини.

      Досвідом роботи  і планами на майбутнє ділились представники  всіх запрошених     країн. Від Закарпатської делегації  виступила голова ТУБЗ Єва Варга.  Тема виступу «Бібліотечна справа в Україні у 21ст.: проблеми і досягнення».

     У вільний час бібліотекарі мали змогу  поспілкуватись  один з одним,  поділитись своїми напрацювання і проблемами. Такі зустрічі дають можливість  бібліотечній галузі розвиватись, переймаючи досвід  європейських країн.

     Всі попрощались з надією на  нову зустріч у 2016 році.

Залишити відповідь