Літературно – музичне свято з нагоди національного свята Угорщини

14 березня в читальному залі  районної бібліотеки було проведено   літературно – музичне свято з нагоди національного свята Угорщини, початку визвольної війни 1848 – 1849 років. Захід розпочався з гімну Угорщини.

Учні 10 – го класу ЗОШ І – ІІст №3 ім. Ж.Перені підготували цікавий, багатий на історичні факти про початок визвольної війни 1848 – 1849рр. в Угорщині літературно – музичну композицію  «Національна пісня – це вірш, який увійшов в історію». Учні 5 – го класу переглянули презентацію «15 березня 1848». Звучали музичні патріотичні вірші Шандора Петефі. Про значення вшанування пам’яті тих людей, які загинули за наше щасливе майбутнє, і не грає ролі чи то був 1848 рік чи то був 2016 рік, як важливо любити свою батьківщину, націю, народ, гордитися своєю національністю розповіла  Резеш Катерина, вчитель угорської мови та літератури.

 Захід організували та провели бібліотекар сектору угорської літератури Виноградівської ЦРБ Меланчук Габріелла та бібліотекар ЗОШ І – ІІст. №3 ім.Ж.Перені Борші Н.

Залишити відповідь