Міжрегіональна скайп-зустріч «Нас єднає стяг держави»

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Ця історична подія відбулась 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. На відзначення 100-річчя Дня Соборності України у Виноградівській центральній районні бібліотеці відбулася міжрегіональна скайп-зустріч «Нас єднає стяг держави» з колегами та користувачами Жидачівської центральної районної бібліотеки Львівської області, міста Олександрії Кіровоградської області, колегами з Новопсковського району Луганської області. На скайп-зустріч були запрошені представники влади, громадських організацій, однодумці, друзі та активісти регіонів України.

Свято нагадує всім нам, що кожен повинен задуматись над істиною: незважаючи на те, де ми народилися чи живемо – на Поліссі чи на Донбасі, Слобожанщині чи Галичині – ми є українцями. Це усвідомлення, а також любов до рідної землі й земляків, насправді, важливіше за будь-які партійні уподобання й політичні розбіжності.

З привітанням до учасників зустрічі звернулись представники влади, директори централізованих бібліотечних систем, краєзнавці, громадські діячі, волонтери, пластуни і хоровий колектив. Всі виступаючі відзначили історичну роль цієї події в об’єднанні всіх історичних земель України. Зараз, в нелегкий для України час тільки в єдності, порозумінні і толерантному ставленні один до одного ми зможемо вистояти і вберегти Соборну Україну. 

Залишити відповідь