Поетичне чаювання «Матуся рідненька, ти мій оберіг»

Щороку у другу неділю травня відзначаємо міжнародне та локальне свято на честь матері сім’ї. Свято матері – свято любові. Наші матусі – Берегині роду українського, його прекрасних символів і давніх звичаїв. Вони уберегли від забуття нашу пісню і думу, нашу культуру і волелюбний дух, навчили величати рідну землю, рідний край!
З нагоди свята у читальній залі Виноградівської центральної публічної бібліотеки проведено поетичне чаювання «Матуся рідненька, ти мій оберіг», який не залишив байдужим нікого з дітей та батьків, які вимушено переїхали у наш район. Працівники книгозбірні разом з волонтерами з когорти ВПО запросили на зустріч мам, щоб кожна матуся відчула любов і доброту своїх дітей. Адже для кожної людини дуже важливо і дуже потрібно хоча б раз на рік зупинитися в цій життєвій метушні, згадати про найдорожчу людину на землі, яка подарувала життя, піклується, оберігає, захищає, допомагає … своїй дитині усе своє життя !
До свята дітки старанно готувались: власноруч виготовили вітальні листівки з теплими та щирими словами привітання. Гості заходу мали можливість насолоджуватися запашним чаєм та солодощами поєднуючи з декламуванням віршів про маму від своїх діток. Захід проведено в рамках ініціативи “ВільноХаб” в рамках програми “Мріємо та діємо”.
Від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначати ступінь культури й благополуччя суспільства. Тож не лише у святковий день потрібно вітати своїх мам, а щодня говорити їм хороші слова подяки, радувати своїми добрими вчинками, успіхами, радісними візитами та приємними сюрпризами, бо серце материнське – це яскравий вогник, наділений нескінченною ніжністю, вірою, працею, мужністю ,щастям, старанням, опікою, дбайливістю, відданістю, любов’ю і молитвою #ВільноХаб

Залишити відповідь