Святкова містерія «Миколай запрошує в Карпати»

Одним із найочікуваніших дітками в період Новорічно-Різдвяних свят є Свято Миколая Чудотворця. За традицією, цієї ночі Святий Миколай залишає чемним дітям подарунки під подушками. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями та вкидають їх у поштову скриньку, або кладуть на вікно. Чемні діти знаходять під подушкою подарунок, а неслухняні — прутик. Ця різка слугує своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою та виправитися.
Саме напередодні цього чудового дійства відокремлений підрозділ Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги у місті Виноградів у парнерстві з колективом бібліотеки-філії для дітей та центральної публічної бібліотеки провели святкову містерію «Миколай запрошує в Карпати». Жіноче товариство стало переможцем у проекті «Закарпаття. Спільно: посилення потенціалу ОГС для відповіді на гуманітарну кризу» який адмініструється БФ «Центр громадських ініціатив». Реалізовуючи проєкт «Ми є і ми тут» 18 грудня у читальній залі центральної бібліотеки зібрались понад 70 місцевих і внутрішньо переміщених батьків з дітками, основну частину яких складали діти від 3-до 14 років.
З нагоди свята гостей в читальній залі зустрічала святково оформлена фотозона і Королева свята- Новорічна ялинка. Ведуча заходу -фея -чародійка, бібліотекар бібліотеки- філії для дітей Яцкович Елізавета любязно зустрічала гостей, проводила з дітками різноманітні конкурси, ігри, розваги,головоломки, запрошувала діток до рухливих ігор , декламування віршів про Миколая. Дітки з задоволенням брали участь у конкурсах. Було весело, гамірно, і цікаво.
На захід завітала українська закарпатська письменниця, драматург, казкарка, членкиня Національної спілки письменників України ,авторка 25 художніх книг серед яких поетичні, прозові збірки, книги для дітей – Юлія Драгун. Привітала діток зі святом Миколая, побажала їм добра в душі, миру і перемоги. Як завжди , Юлія Юліївна була щедра на гостинці. Для користувачів бібліотек подарувала понад 40 різноманітних за тематикою книг, а благодійний фонд імені Юлії Драгун подарував діткам 50 новорічних подарунків і смачні соки Драгуна. Спільне фото, гостинці Юлії Юліївни вручені Миколаєм, створили святковий настрій , ауру чуда.
Завітала на свято постійний спонсор всіх бібліотечних заходів для дітей, волонтерка Надія Зевді , яка спільно із Святим Миколаєм подарувала діткам понад 50 святкових Новорічних подарунків Разом з Миколаєм дітки співали про Миколая, колядували. Завдяки заходу дітки отримали знання про історію походження свята, традиції святкування його в різних країнах.
Свято вселило віру про перемогу добра над злом, навчило дітей бути чуйними та чемними. По завершенню заходу ще довго звучали побажання добра ,миру, світлих надій ,душевного тепла та перемоги.

Залишити відповідь