8 квітня Міжнародний день ромів

«МІСЦЕ ПІД СОНЦЕМ».
Саме під такою назвою організовано книжкову виставку у секторі краєзнавчої літератури Виноградівської центральної публічної бібліотеки.
Сьогодні, 8 квітня, у світі відзначають Міжнародний день ромів, започаткований на Всесвітньому конгресі ромів у Лондоні 1971 р. Цього дня вперше за багато століть представники ромської національності оголосили себе самобутнім народом без єдиної території та визначили свої національні символи – прапор та гімн.
Це свято має на меті привернути увагу до самобутньої культури ромського народу, подолати дискримінацію та утиски за національною ознакою.
За традицією цього дня запалюють мільйони свічок як символ єдності ромського народу, а тисячі яскравих вінків спускають на воду: це символізує нелегку долю народу – вічного блукальця без історичної батьківщини.
День ромів – це не лише свято ромської спільноти. Це свято для шанувальників ромської культури, для всіх тих, кому не байдужий ромський народ.
Одними з перших відвідувачів виставки були жінки-волонтери “РІЙ Виноградів”, які щоденно при бібліотеці виплітають маскувальні сітки для наших захисників і захисниць.
Для більш детальної інформації завітайте до нашої бібліотеки за адресою:
м. Виноградів, вул.Борканюка,1.
Чекаємо на вас.

Залишити відповідь